Săpunul conţine uleiuri de palmier, măsline pomace,
arahide, susan, ricin.
Soda am topit-o în lapte de cocos preparat de mine în casă.
La trace am adăugat puţină pudră de roşcove
care contribuie mult la catifelarea pielii.
E foarte cremos şi face multă spumă. La contactul cu apa capătă un luciu sticlos foarte plăcut la vedere.
ce bine arata geta. se simte aroma de cocos? in ce le-ai turnat, imi plac formele, sunt asa...vintage parca.
RăspundețiȘtergerefelicitari >:D<
Amy, se simte mai mult uleiul esential Tea Tree pe care l-am pus ! Vreau sa-ti spun ca am patit cu laptele de cocos ce ai patit tu cu sucul de catina. Am intrat putin in panica dar pina la urma a iesit bine. Sapunul l-am turnat in savoniere obisnuite, am cumparat citeva in acest scop. Iese cam greu, trebuie sa bag cutitul de jur imprejur pe margine ca sa-l disloc chiar daca l-am pus la congelator !
RăspundețiȘtergereFoarte frumos.Eram sigura ca asta faci cu laptele,dar a iesit super.In general laptele isi schimba un pic culoarea cand punem soda,deci nu te speria si trebuie sa fie pus inghetat(banuiesc ca stiai).Felicitari.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Beatrice, stiu ca isi schimba culoarea dar nu despre asta e vorba. Cind lesia era aproape gata, s-a ingrosat rapid mai,mai sa se faca iaurt si sa nu mai pot sa o torn peste uleiuri.
RăspundețiȘtergereLaptele era foarte rece cind am inceput sa pun soda ca doar statuse o noapte la frigider.
Tu ai incercat vreodata sa pui soda in lapte inghetat adica pe un bloc de gheata nu ? spune-mi si mie te rog cum se procedeaza, pui soda pe blocul de ghiata si ea incepe sa se topeasca ?
Eu pun laptele in cuburi pentru gheata ,nu bloc mare si da se topesc,amesteci pana la topire definitiva,Daca temperatura scade prea tare,o pui pe baie de abur un pic si aduci la temperatura dorita.De obicei il fac exact inainte de a pune in uleiuri sa nu aive timp sa scada temp,prefer sa nu-l mai incalzesc,isi schimba un pic culoarea,spre verde.
RăspundețiȘtergereAm uitat,daca e bloc,atunci il mai zobesti bucati mai mici.
RăspundețiȘtergereGeta...te astept cu mutrele pe blog atunci :)). Tu ai facut iaurt de cocos iar eu gem de catina. :P
RăspundețiȘtergereCat despre forme, nu se vede ca le-ai ajutat sa iasa amenintandu-le cu cutitul. Ale mele cred ca ar fi fost ciopartite bine :))
Multumesc, Beatrice, o sa incerc si metoda cu lapte inghetat.
RăspundețiȘtergereDa, Amy, aproape iaurt, data viitoare cred ca o sa diluez putin laptele.
RăspundețiȘtergereIn poze nu prea se vede bine, in realitate are mici ciupituri pe ici pe colo dar imi place ca are model si scot sapunul gata format !
Eram sigura :). A iesit foarte fain. Ai lasat si cocos ras in sapun? Eu mizez pe razatura sa ramana ceva miros, plus ca astept niste unt cocos cu miros ... apoi voi face si eu, dar am in minte o alta varianta. Roscove pudra mi-am luat si eu, dar nu am apucat sa ma documentez prea bine despre proprietati. Imi plac si formele. pupici.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alinutza ! trebuia sa pun si niste razatura de miez dar lesia a fost cam groasa, budinca s-a ingrosat foarte repede incit a trebuit sa ma grabesc sa torn in forme. Eu am cumparat pudra de roscove pentru-ca am citit ca e excelenta pentru pielea miinilor inglobata intr-o crema.
RăspundețiȘtergereAstept sa vad creatia ta, te pup si eu !
Eu dupa mai multe ture ce mi s-au ingrosat repede de nu-mi placea cum ieseau din forme cand se intareau, am decis sa blenduiesc putin apoi mestec si las pasta mai spre subtire pentru ca dupa ce pun UE si ce mai am la trace se mai intareste ... asa reusesc sa torn in forme calumea si sa-mi iasa fain cand le scot.
RăspundețiȘtergereCe bine ca mi-ai spus Alinutza cum procedezi,
RăspundețiȘtergerem-am gindit si eu dar mi-a fost frica sa las prea subtire pasta sa nu cumva sa fac o "placinta" in loc de sapun. O sa fiu si eu mai atenta in viitor sa nu blenduiesc pina la prea gros si satisfactia e mare cind vezi ca sapunul iese din forma ca uns ! Pupici.
Sa ma exprim mai bine, blenduiesc, mestec, blenduiesc, mestec, iese o budincuta mai subtire, deci iese budincuta dar sa curga putin daca iei cu lingura ... vazusem un filmulet pe youtube, daca il gasesc iti arat.
RăspundețiȘtergerePatisem odata, eram ingandurata, de nu mai aveam ce turna in forme ca era deja tare :) ... voi posta la mine ce am facut cu respectiva pasta ..
Am inteles Alinutza ! La asta cu lapte de cocos n-am blenduit incontinuu, lesia era deja f. groasa si am facut vreo doua pauze cu amestecat de mina, l-am turnat repede in forme ca altfel cred ca-l puneam intr-o punga de plastic si ma gindeam ce sa fac cu el mai departe. Astept sa postezi la tine ce ai facut cu pasta.
RăspundețiȘtergereMaaaama Geta..ai spart lumea manufaturierilor de sapun cu formele astea..iar idea e super.
RăspundețiȘtergereAm impresia ca roscovele actioneaza si ca autobronzante :)
Atata bestial~
@Lore - manufacturierii care fac sapun de larg consum n-or sa toarne in forme individuale niciodata ca e prea multa pierdere de timp si timpul costa bani ! e mai banos pentru ei sa toarne intr-o tava apoi sa-l taie bucati ! eu, care fac o serie de 4 - 5 bucati am incercat formele astea de curiozitate dar sunt incomode, sapunul iese greu din ele !
RăspundețiȘtergereNu cunosc proprietatea roscovelor de a actiona ca si autobronzante ....un lucru e sigur, pudra de roscove in combinatie cu alte ingrediente are proprietatea de a lasa pielea foarte catifelata.
da, chiar arata super bine! acum ma apuc sa citesc si despre roscovele astea...sa vad ce stiu sa faca :))
RăspundețiȘtergere@Camelia - te salut si eu ! am intrat in familia Petitchef, sper ca blogul meu sa fie de folos celor interesati.
RăspundețiȘtergereSunt extrem de frumoase. Ma duce cu gandul la pietrele semipretioase care mie imi sunt atat de dragi. Mai exact cu agatele :p
RăspundețiȘtergereMultumesc Kaaty ! De sapunul acesta am fost foarte multumita ca si aspect si cum spala.Trebuie sa fac un repetir ca nu mai am nici o bucatica.
RăspundețiȘtergere