joi, 27 octombrie 2011

Lapte de migdale

Migdalele dulci au un gust delicios, sunt hrănitoare 
şi conferă multă energie. 
Sunt foarte bune pentru sportivi ( luptători, culturişti, atleţi ) 
cît şi pentru cei care desfăşoară activităţi  intelectuale.

 Migdalele conţin proteine valoroase, grăsimi,  şi minerale - 
calciu, magneziu, fosfor, 
fier, hidrati de carbon, tiamină şi niacină. 

Conţinutul mare de tiamină face ca migdalele să fie un tonic pentru cei cu probleme de nervi. Migdalele sunt lipsite de bacterii, conţinutul  lor de ulei nepermiţînd fermentarea. 

Ele nu conţin substanţe toxice, acid uric şi nici material fibros. Se pot consuma prăjite, sărate, zaharisite, sub formă de pastă, unt, lapte, iaurt, în produse de patiserie, în dulciuri, salate etc.

Cea mai bună metodă de a consuma migdale este de a le înmuia peste noapte în apă apoi, cojite şi zdrobite. Deoarece conţin ulei , dacă nu sunt bine mărunţite şi mestecate, ele vor părăsi organismul nevalorificate, neputînd fi niciodată digerate.


Am obţinut lapte de migdale  punând migdalele la înmuiat peste noapte în apă. Le-am curăţat de coajă şi am adăugat peste ele apă călduţă ( la o parte migdale, trei parţi apă ) 
apoi le-am  mixat la blender.


 La sfârşit,  am strecurat printr-o sită deasă. 
Laptele obţinut se poate bea ca atare 
sau poate fi combinat cu alte băuturi. 
Din acest lapte se poate prepara şi iaurt. 
Pentru aceasta, laptele se dă în clocot, se lasă să se răcească 
pînă la temperatura corpului apoi, 
se adaugă în el cultură de iaurt de cea mai bună calitate, 
se amestecă şi se lasă să stea peste noapte într-un loc călduţ.


Sursa - AYURVEDA - Tratat de terapie şi alimentaţie.

9 comentarii:

  1. E minunat, ce informatie pretioasa! Chiar ieri am citit despre prepararea laptelui de orez cu migdale si scortisoara, cand ma intorc acasa sigur incerc! Oare poti face si cu ciuperca kefir?

    RăspundețiȘtergere
  2. @frank, cred ca se poate si cu kefir, ai o idee minunata si merita sa faci o incercare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ma bucur Geta ca faci retete din ayurveda.
    asa poti face si lapte de nuca sau susan.

    Frank nu inteleg intrebarea ta referitoare la ciuperca de kefir.

    RăspundețiȘtergere
  4. @sakura, sigur ca o sa fac, e o placere sa experimentez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Spune-mi eu de ce nu pot sa vad ultima ta postare "sucuri de fructe si legume"?
    Pe lista de lecturi la mine in tabloul de bord imi apare dar aicea nu :(

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Sakura,am facut o manevra gresita si postul a disparut, acum se vede !

    RăspundețiȘtergere
  7. CE RETETA FAINA.CRED CA VOI INCERCA SI EU.PUP.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, Beatrice, faina si usor de preparat. Pupici si de la mine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...