Am făcut chifteluţele din 3 dovlecei,
1 ou, 1 ceapă mică tocată mărunt,
3 căţei de usturoi, 3 linguri de brânză telemea rasă,
3 linguri pesmet alb, 2 linguri făină, mărar şi pătrunjel,
2 linguri ulei pentru prăjit.
Am curăţat dovleceii de coajă şi i-am dat prin răzătoarea
cu găuri mici apoi i-am stors în pumni să-i scurg bine de zeamă.
Am pus toate ingredientele într-un bol şi am amestecat.
Am potrivit de sare.
Am încins la foc cratiţa zepter, am adăugat uleiul
şi imediat chifteluţele formate.
Din cantităţile menţionate mi-au ieşit 16 chifteluţe
le-am prăjit pe toate fără să mai adaug alt ulei.
Noi le mâncăm fără pâine, cu roşii alături.
Foarte buneee !!!
Asa ceva ne facea mama acasa, sunt tare delicioase!
RăspundețiȘtergereDa, sunt tare bune, eu aş mînca zilnic măcar una !
Ștergeresunt printre preferatele mele!
RăspundețiȘtergereSi pentru mine la fel !
RăspundețiȘtergere