O plăcintă delicioasă cu foaie subţire şi umplutură multă !
Aluat pentru foi - 200 g. unt, 10 linguri de apă,
un praf de sare, 300-350 g. făină.
Am frămîntat un aluat potrivit de tare pe care
l-am pus la frigider într-o folie de plastic.
Umplutura - 1 1/2 Kg. de dovleac plăcintar , 100 g. zahăr, 1 lingură rasă scorţişoară , 2 pliculeţe zahăr vanilinat. Am dat miezul de dovleac prin răzătoarea cu găuri mari apoi l-am pus la foc mic şi l-am călit pînă a scăzut. La sfîrşit am adăugat zahărul,
scorţişoara şi zahărul vanilinat şi l-am lăsat să se răcească.
Din aluat am întins două foi. Am aşezat în tavă prima foaie apoi umplutura şi deasupra altă foaie.
Am dat la cuptorul preincălzit aproximativ 45 de minute.
Am tăiat după ce s-a răcit şi am presărat zahăr pudră.
Foaie subţire şi umplutură multă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu