Pilaf sîrbesc adică orez cu legume mîncăm toată vara
pe caniculă aşa simplu sau cu carne, fiecare cum doreşte.
150 g. orez, 2 cepe potrivit de mari, 1 morcov ras, 3 ardei gras verde, 3-4 linguri ulei, 10 - 15 boabe de piper, 1 linguriţă de turmeric, 1 felie de ţelină tăiată cubuleţe, 5 roşii tăiate cubuleţe
şi verdeaţă ( ţelină şi pătrunjel ), sare după gust.
Se spală orezul în cîteva ape şi se lasă în apă rece
pînă tocăm legumele.
Într-un vas cu pereţi groşi am pus uleiul, ceapa,
ardeiul şi morcovul ras şi am călit 2-3 minute la foc mic.
Am scurs orezul de apă, l-am pus deasupra,
am adăugat boabele de piper şi turmericul.
Peste orez am pus o felie de ţelină tăiată cubuleţe,
roşiile tăiate cubuleţe şi verdeaţa.
Am amestecat bine, am adăugat apă
cît să cuprindă bine compoziţia şi sare după gust.
Se fierbe acoperit cu capac la foc foarte mic 20 de minute.
Pilaful sîrbesc e o garnitură excelentă pentru carne,
eu fac ficăţei şi piept de pasăre la grătar.
Se serveşte rece adică la temperatura camerei.
Foarte ademenitoare reteta.
RăspundețiȘtergerePilaful cu legume mi-a placut intotdeauna.
O sa incerc si varianta ta!
Zile senine sa ai!
Da, e tare bun, eu m-am reprofilat pe reţeta asta, de ceva timp am început să-i pun turmeric ! O zi buna Suzana !
Ștergerechiar acum am terminat masa cu asa ceva :)
RăspundețiȘtergereMinunat, să-ţi fie de bine Coco !
ȘtergerePilaful sârbesc este foarte bun, îl fac și eu destul de des. Avantajul este că te potț juca puțin cu legumele pe care le adaugi. Am să încerc și eu cu puțin turmenic. Mulțumim pentru sugestie Gina :)
ȘtergereDa, Lucica, este foarte bun, am încercat şi cu ardei capia roşu dar cu ardei gras verde ne place mai mult, are alta aromă şi gust. Turmericul i-a schimbat şi culoarea şi gustul !
ȘtergereCat de bine arata !!! Sotul meu adora pilaful sarbesc :))
RăspundețiȘtergerexoxo
www.sorananistor.com
Buna, Sorana ! ma bucur ca-ti place cum arata, noi il mincam cu multa placere !
ȘtergereDraga Geta, sa stii ca mi e gandul la casuta ta de ceva vreme si ma iau cu altele si uit...Eu ador pilaful, am crescut cu cel facut de mama( gen plov din Uzbekistan), pe care il fac si eu eu destul de des; despre asta sarbesc inca nu am auzit ;), deci trebuie sa incerc neaparat!Muultumesc pt reteta!
RăspundețiȘtergereDragă Natalia, nici eu nu ştiu cum e pilaful de care zici tu din Uzbekistan, poate îţi faci timp şi pui reţeta la tine pe blog, mulţumesc pentru vizită !
Ștergere