Musacaua cu dovlecei şi roşii servită cu iaurt
e deliciul verii la noi în casă !
500 g carne tocată amestec pui şi porc, 2 cepe potrivit de mari,
4 dovlecei, 4 roşii, 5 ouă, 3 linguri ulei, o ceşcuţă de apă,
cimbru , mărar verde şi sare.
Am pus carnea cu ceapa tocată la călit cu ulei şi apă.
Am curăţat dovleceii de coajă, i-am tăiat felii
apoi i-am fript pe ambele părţi în cratiţa zepter.
După ce s-a răcit carnea călită am adăugat 3 ouă,
cimbru, mărar, sare şi am amestecat-o bine.
În cratiţa zepter am pus un strat de dovlecei fripţi
şi un strat de roşii tăiate felii.
Apoi am adăugat toată carnea.
Peste stratul de carne am pus încă un strat de roşii si unul de dovlecei.
Am pus capacul şi am fiert la foc mic spre potrivit
pe ochiul de la aragaz 30-40 minute.
Cu 10 minute înainte de a fii gata am bătut 2 ouă
şi le-am turnat deasupra.
E delicioasă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu