Un meniu echilibrat am mîncat anul trecut
pe la prînz într-un Bistro la Paris unde,
pe o tablă neagră ca la şcoală erau scrise cu creta trei meniuri :
meniu echilibrat, meniu caloric, meniu hipercaloric .
Noi am ales meniul echilibrat să nu ne încărcam stomacul
ca să ne menţinem în formă căci mai aveam de mers,
de vizitat pînă seara cînd trebuia să ajungem la hotel.
Meniul era format dintr-o salată cu germeni, şuncă, roşii cherry
castraveţi şi cîteva frunzuliţe de busuioc.
In mijlocul salatei era un bol de plastic cu un mix
de ulei şi oţet cu care am asezonat salata.
Meniul mai conţinea o bucată de pîine (baghetă franţuzească) ,
o porţie de chec cu fructe de pădure şi un suc de portocale.
Salata, checul şi sucul ni le-am ales noi
din tot ce ne-a arătat vînzătoarea că se încadrează în meniu echilibrat,
apoi ni le-a aranjat pe tavă şi am plătit direct.
Pentru că ne-a plăcut am făcut şi eu acasă
că doar se găsesc de toate pe piaţă.
După ce am spălat germenii cu apă rece în strecurătoare
am adăugat salată verde, şuncă tăiată cubuleţe,
roşii şi castraveţi.
Deasupra am presărat o linguriţă plină de seminţe de cînepă,
ulei de măsline şi oţet de mere producţie proprie.
Am pus o felie de pîine făcută în casă ,
o porţie de pandişpan cu mere şi sucul de la o portocală.
O idee grozava pentru a incepe o zi cu hrana sanatoasa si plina de energie. Multumim Gina pentru sugestie.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut Lucica ! Prima data am cumparat germeni de brocoli care mi s-au parut grozavi... au in continulul lor tot ce are planta matura si de 50 de ori continut de enzime si vitamine mai mare. Acum am luat de lucerna !
Ștergeretrebuie sa incep sa consum germeni, de cand tot zic!!
RăspundețiȘtergereAşa să faci, sunt nemaipomenit de sănătoşi ! sîmbătă am fost prin Cora şi am luat germeni de ridichi.
Ștergere