vineri, 8 august 2014

Chifteluţe de dovlecei



Am făcut chifteluţele din 3 dovlecei, 
1 ou, 1 ceapă mică tocată mărunt, 
3 căţei de usturoi, 3 linguri de brânză telemea rasă, 
3 linguri pesmet alb, 2 linguri făină, mărar şi pătrunjel,
2 linguri ulei pentru prăjit.  

Am curăţat dovleceii de coajă şi i-am dat prin răzătoarea 
cu găuri mici apoi i-am stors în pumni să-i scurg bine de zeamă. 


Am pus toate ingredientele într-un bol şi am amestecat.
Am potrivit de sare.


Am încins la foc cratiţa zepter, am adăugat uleiul 
şi imediat chifteluţele formate.

Din cantităţile menţionate mi-au ieşit 16 chifteluţe
le-am prăjit pe toate fără să mai adaug alt ulei.


Noi le mâncăm fără pâine, cu roşii alături.

Foarte buneee !!!



4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...