joi, 4 august 2016

Evantaiul - aer condiţionat la purtător




Îmi plac evantaiele şi nu doar că-mi plac dar le şi folosesc din plin toată vara. Cu ele mă răcoresc fix atunci când am nevoie, când merg pe stradă, în parc, prin mijloacele de transport în comun unde nu există aer condiţionat.  Nici acasă nu avem  aparat de aer condiţionat, folosim un ventilator reglabil  şi  evantaie plasate prin camere.



 Nu am aflat încă cine a inventat evantaiul ! Am aflat totuşi ceva foarte interesant. Se zice că evantaiele erau folosite în trecut ( la curţile regale din Europa ) pentru comunicare codificată, adică doamnele şi domnişoarele transmiteau domnilor prin diferite mişcări/poziţii ale evantaiului un loc de întâlnire, o afirmaţie, o negaţie şi chiar o declaraţie de dragoste etc.


Wiliam Coch, a publicat la Londra în anul 1797 un ghid al conversaţiilor purtate în epocă prin intermediul evantaiului.


Evantaiele din prima fotografie sunt ale mele !

În celelalte fotografii sunt vitrinele unor magazine 
 din Spania care comercializează evantaie !

 Vouă vă plac evantaiele ?



15 comentarii:

  1. cel albastru deschis imi place foarte mult! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,e frumos şi de aceea mi l-am cumpărat anul acesta din Spania însă nu e eficient pe caniculă, lamelele sunt subţirele şi pline de broderie spartă !

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt! Si la noi cam la fel. Fara aer conditionat si cu un mic ventilator. Si evantaiul este extrem de folositor! Ar fi cam greu de ales, sunt foarte elegante!
    Un weekend minunat, draga Geta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele perforate sunt subţiri şi nu fac faţă la caniculă, sunt bune doar ca accesoriu de fantezie la rochiţa cu care esti îmbrăcată.Pentru a te răcori acceptabil e bun unul cu lamele ferme de dimensiune potrivită ! Un weekend minunat îti doresc Suzana !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Poate cu prima ocazie când vezi o să îţi cumperi unul.
      O zi bună, Dani !

      Ștergere
  4. Vai cat de frumoase sunt!!! Imi inchipuii cum aratau vitrinele. Am si eu 2 unul grena din banbus si altul alb dintr-o hartie speciala. Sunt utile si elegante.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, vitrinele erau încărcate, să-ţi tot alegi după plac. Poate faci o postare cu evantaiele tale să le văd şi eu ! Te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il caut maine pe cel alb si postez pe site. Te pup si eu.

      Ștergere
    2. Am făcut ședința foto, dragă Gina. Te pup!

      Ștergere
    3. Mulţmesc, Lucica ! am văzut, sunt foarte frumoase, să le folosesti cu plăcere ! Te pup !

      Ștergere
  6. Eu am unul sau doua insa, ca multe alte lucruri pana nu ne terminam cu reamenajarea apartamentului, stau in nu stiu care cutie.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela ! înseamna că îţi plac şi ţie evantaiele ! scuze că am răspuns atât de tîrziu dar abia aseară am ajuns acasă dintr-un circuit în Croaţia - Slovenia ! O zi frumoasă îţi doresc !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...