marți, 10 august 2010

Săpun cu morcov şi cătină

Acesta este Morcovel. Am folosit uleiuri de palmier, 
măsline şi porumb. 
Soda am topit-o în suc de morcovi obţinut la storcătorul 
de fructe şi legume. 
La trace am pus ulei de cătină, ulei de ricin şi ceai de Rooibos.





13 comentarii:

  1. Asa arata ceaiul de roibooz?? Ala e bagat in sapun? Arata super sapunelul. Abia astept sa il incerc. Facem schimb?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lore, exact asa arata ceaiul - muguri de trandafir, petale de trandafir, bujor, margarete, capsuni , zmeura. Abia l-am cumparat, miroase nemaipomenit, astept zile mai racoroase sa-mi fac un ceai sa vad ce gust are facut de mine ca am baut unul din asta la o ceainarie si n-am fost deloc incintata.Despre schimb vorbim PM.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat costa ceaiul de roibooz? Cand ai adaugat petalele: la sfarsit?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lore - ceaiul de Rooibos a costat 7.92 punguta de 50g. Da, l-am adaugat la sfirsit !

    RăspundețiȘtergere
  5. Rooibos-ul este ceaiul meu preferat, pentru ca nu contine cofeina si e extrem de aromat! Insa nu ma asteptam sa il vad vreodata intr-un sapun! :)) Arata ca o prajiturica, felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @kzarinne, multumesc mult ! Desi am pus aproape 5 lingurite in sapunel la 500 g. uleiuri, nu miroase pe cit ma asteptam. Ceaiul l-am cumparat sa vad ce gust si aroma are preparat in casa .. cel pe care l-am baut la o ceainarie cu lapte si miere nu mi s-a parut nemaipomenit. Uite ca, in sapun am pus dar pentru baut inca n-am preparat.Ma duc chiar acum sa-mi prepar unul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat sapunelul si culoarea e super! bravo
    daca vrei as vrea sati dau ceva ideei in ce poti turna sapunelul tau de exemplu in cutiile de suc a2a zi inainte sal scoti punel putin in frigider si tai cutia,(unica folosinta)dar le tai cum vrei tu sau in ceva plasticuri de la biscuiti...
    sa le folosesti sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Cristina, ma bucur ca ti-a placut si multumesc pentru idei. Asta din imagine l-am turnat intr-o cutie rotunda de plastic de la margarina vegetala.Pina acum am facut in cantitati mici citeva sapunele. Am avut si nereusite, cred ca e drum lung pina reusesc sa-mi formez niste retete bine puse la punct. Iti multumesc pentru vizita si mai astept cu drag si interes sfaturi de la tine. Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  9. ok...
    o reteta buna trebuie sa fie cam asa:
    25%Lathering ca:coconut,castor(ricin),palm kernel oil
    45%Moisturizing ca:ulei de masline ,rapita, floarea soarelui ,soia...
    30%Hard,stable,long lasting ca:palm,untura de porc sau untura de vita
    eu am o reteta de 1kg care o folosesc si dubla de ex:250gr ulei de cocos,200gr de masline,250gr de soia,si 300gr de palm,330ml apa suc sau lapte,si 142gr NaOH de (99%)
    tu poti pune 150 cocos si 100ricin dar sa le pui pe calculator pt soda ok?
    sau pune jumate din toate. spre sati fie de folos.....numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Geta, te pleznesc cu o leapsa sapunareasca...hai sa oiei de pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristina, esti o draguta, multumesc mult ! Trebuie sa-mi cumpar ulei de cocos, am cautat dar deocamdata n-am gasit. Mai am o nelamurire, -apa, suc sau lapte le cintaresc in grame sau le masor in ml.asa cum mi-ai scris in reteta ? O sa pun soda de 98% ca din asta am !

    RăspundețiȘtergere
  12. --stii daca tu iti pui toate felurile de uleiuri pe calculator pt sati arate cantitatea de NaOH acolo pui soda ca e de 98% si iti arata la sfirsit cita cantitate de lichid ai nevoie e ok?...in ml
    ps. pentru reteta mea imi da intre 250 si 375 ml/1kg oils
    --inca ceva important orice reteta o faci so scrii intrun caiet cu data cu tot si scrie notite de cum sa ingrosat ,daca sa infierbintat cum e normal(faza de gelatinizare)atunci stii pe cind e bun.
    sapunelul asta morcovel cred ca e mai mult hidratant chiar daca no sa faca multa spuma e bun
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristina, eu calculez cu tabelul asta http://www.soapcalc.net/calc/SoapCalcWP.asp cred ca e musai sa am 100% soda pura, nu gasesc unde pot schimba procentul de soda ...tu ce tabel de calcul folosesti ?
    Ai perfecta dreptate, trebuie sa-mi notez fiecare reteta cu observatiile de rigoare !
    Morcovelul are 300palmier, 100 masline pomace, 100ulei porumb cu apa si soda obtinute in grame pe tabelul de calcul. A iesit frumos, s-a inchegat repede, l-am scos usor din forma fara sa fie nevoie sa-l bag la rece. Am pus prea mult ceai solid, zgirie palmele si dupa ceva timp simt nevoia sa dau cu crema pe miini.
    te pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...