sâmbătă, 18 iunie 2011

Grădina Zen


Cu ce am găsit prin casă, mi-am făcut o gradină de birou Zen.
Cutia, e de la o cravată a soţului meu.
Statueta, am primit-o cadou la o aniversare  importantă din viaţa mea.
Vasul, mi l-am cumpărat singură acum 4 - 5 ani şi a costat doi lei.
Pietrele le-am luat de prin ghivecele mele de flori.
Am pus un fel de gărduţ dintr-un băţ de la îngheţată.
Casuţa, e împingătorul de lemn de la maşina de tocat nuci.
În loc de nisip eu am pus sare de mare din cea care folosesc la gătit.





Mi-a făcut o mare plăcere să realizez aceasta mini gradină Zen.
Ideea am luat-o de aici.



10 comentarii:

  1. Superba ideea :)) insa s-ar putea ca in timp sarea sa se umezeasca si sa inmoaie cutia... dar pentru moment e o ideea foarte buna... Eu ma gandisem la faina, orez macinat..etc..dar la sare nu m-am gandit deloc :)) Felicitari pentru gradina !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ninu, ma bucur ca ti-a placut !
    Mie mi-e frica sa nu se strice statueta ca e din portelan fin, de cutie nici ca imi pasa. In vara asta daca ajung la mare, o sa adun pietricele mici de tot si frumoase. Pe astea o sa le spal bine de tot si o sa inlocuiesc sarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine stai cu imaginatia. Am incercat prima data sa-mi dau seama ce este doar uitandu-ma la poza si recunosc ca nu m-am prins ca aia e sare, si nici ca ala e impingatorul de la masina de tocat :)
    Ma gandeam ca daca tot mergi la mare sa iti iei si niste scoici mici sa decorezi cu ele. Eu mi-am adus acum 2 ani ca sa-mi fac cercei si bratara, si inca nu si-au implinit menirea. stau in punguta in sertar...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte faina a iesit.N-ai un rau prin apropiere sa pui nisip?Chiar m-am gandit azi la tine,ca n-ai mai scris de mult.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Sakura, multumesc de sfat, o sa adun si niste scoici !

    @ Beatrice, am chiar pe strada mea o movilita de nisip ca in fiecare vara primaria mai "toarna" cite o lucrare dar nu prea ma trage inima sa iau de acolo unde-si fac nevoile pisoii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Geta nu prea inteleg mare lucru cine e Zen!Explica-mi tu putin...:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Corina, gradina Zen este o gradina a meditatiei specifica culturii japonezilor.Ea transmite naturalete, simplitate, calm si ordine, te invita la contemplare, la purificare si-ti hraneste spiritul.Oricine isi poate aranja o mini gradina Zen chiar in locuinta proprie - te relaxezi in voie aranjind diverse obiecte feng shui, figurine Budda, casute,pietre etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. A...,imi spunea mie ceva figurina asta dar si farfurioara sau capacelul din fata ei, insa m-au dus cu gandul la ceva chinezesc.
    Dar stii eu prefer pe Domnul Hristos care cu adevarat aduce pacea, linistea in inimile noastre!El si-a dat viata pentru mine :) nu Zen cel al orientului!:(
    In timp ce priveam gradina lui zen, imi imaginam casuta romanesca de la tara!:)
    Se pot pune figurine cu gainuse, un raulet peste care trece un pod, un taran care taie lemne, mai incolo troita din sat,intr-un colt cateva rate,mai incolo o corfita plina cu cirese,langa raulet iarba si floricele,o movilita cu nisip,iar mai incolo biserica din sat care este cea mai mare si parca imprejmuieste si strajuieste viata satului!:)
    Ce zici de gradinuta mea din satucul Romanesc? nu-i asa ca si ea e relaxatoare iar pe deasupra ne aduce aminte de copilarie!
    Iti doresc o zi binecuvantata din tot sufletul!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Corina,Zen este o prescurtare a cuvintului "zazen" adica "za" - a sedea si "zen" - in meditatie. Zen nu este Dumnezeul orientului si meditatie nu inseamna rugaciune. Zen nu este o religie ci o filosofie.
    Sigur ca putem sa facem o minigradina romaneasca cu tot ce ai enumerat tu, va fii extrem de frumoasa dar asta inseamna macheta unui sat romanesc !
    Gradina Zen inseamna simplitate, in ea se aranjeaza citeva lucruri simbolice care te indeamna la meditatie.
    O casuta de lemn, un vas de lut, o bancuta, o fintina, un taran cu o grebla pe umar, citeva pietre formeaza minigradina in stil romanesc, in mod sigur nu o sa se supere nimeni !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...