duminică, 29 ianuarie 2012

Pulverizarea în atmosferă a uleiurilor esenţiale


Pulverizarea în atmosferă a uleiurilor esenţiale este una dintre cele mai utilizate şi benefice metode de a profita la maximum de uleiurile esenţiale. Pulverizatorul de uleiuri esenţiale stă la baza acestei metode. Microparticulele volatile ale esenţelor care ies din aparat sunt absorbite de plămîni, care redifuzează la rîndul lor, în corp, principiile active ale uleiurilor esenţiale.

Principalele calităţi ale pulverizării în atmosferă a uleiurilor esenţiale sunt următoarele :
Elimină toate mirosurile neplăcute provenite de la fum, de la mirosul de tigară, de la mîncare,  de la animale care rămîn impregnate în casă. Pulverizarea are proprietăţi sanitare şi dezinfectante.

Revitalizează, regenerează şi redă energie aerului pe care îl respirăm.
Pune în evidenţă ioni negativi, deseori absenţi în oraşe şi în interiorul casei. Aparatul de pulverizare difuzează mai puţini, însă suficient pentru nevoile cotidiene. Ei sunt în mod armonios completaţi de calităţile aromatice ale uleiurilor esenţiale.

Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru pulverizare în casă, la birou, în sălile de conferinţă sunt : lămîie, niauli, eucalipt, bergamota, levănţică. Aceste uleiuri pot fi utilizate individual sau în amestec. Pe lîngă mirosul plăcut şi calmant  pe care îl emană ele dezinfectează interiorul organismului.
Ulei esenţial de lămîie - este un antiseptic general, el stimulează sistemul imunitar. În mai puţin de patru ore poate ucide toate bacteriile şi viruşii care se propagă în atmosferă.

Ulei esenţial de niauli - antiseptic pulmonar şi un stimulent pentru ţesuturi.

Ulei esenţial de bergamotă - antidepresiv, calmează imediat orice stare de anxietate sau nervozitate.

Ulei esenţial de eucalipt - antiseptic general. Pulverizat, previne epidemia şi infectarea căilor respiratorii - bronşită, gripă şi sinuzită. De asemenea calmează tusea şi fluidizează mucusul.

Ulei esenţial de levănţică - pulverizarea acestui ulei este recomandată pentru stoparea răspîndirii bacteriilor.

Uleiurile esenţiale trebuie să  fie diluate într-un solvent natural, precum uleiul de migdale dulci, uleiul de grîu încolţit, sunătoare etc.
zece picături de ulei esenţial în 20 ml. de solvent natural
25 picături în 50 ml. de solvent natural
50 de picături în 100 ml. de solvent natural
Aparatul de pulverizare electric convenţional, poate fi lăsat să funcţioneze maximum o oră, dimineaţa şi seara, dacă se află acasă. Într-o sală de conferinţe, aparatul este conectat la priză doar pe timpul şedinţei. Într-un birou, un magazin sau holul unui hotel, aparatul trebuie lăsat în funcţiune toată ziua. În perioada unei infecţii, chiar şi acasă, lăsaţi aparatul să funcţioneze toată ziua.

Sursa - Uleiurile esenţiale - Aromaterapia

11 comentarii:

  1. Foarte interesant Geta. Acum trebuie doar sa gasim un pulverizator din asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau putem face noi in casa un spray din apa distilata si uleiuri esentiale. Chiar am scris ceva despre asta in ultimul articol :) Gand la gand cu bucurie. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Veronica, pulverizatorul electric se gasescte de cumparat in comert la aproximativ 30 si ceva de Ron. Versi continutul care este artificial si pui in el combinatia ta naturala.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Deea, este o solutie salvatoare si spray-ul cu apa distilata, il folosesc si eu pina cind imi cumpar pulverizator electric. Am avut ocazia sa intru intr-o casa unde functiona un pulverizator electric. Toti cei de fata au fost incintati de mirosul fin care persista in aer mult timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum arata pulverizatorul asta electric si unde se gaseste?E cumva ceva gen odorizant de camera cae se pune in priza, parca am vazut in magazine ceva de genul asta cu un flacon de odorizant la raionul de detergenti....
      Gabi

      Ștergere
    2. Da, este un aparat care se pune in priza si are o sticluta in care este un lichid artificial parfumat.

      Ștergere
  5. Se mai poate folosi si un recipient special pentru pus uleiuri esentiale prevazut cu un loc special pentru o lumanarica. Pe langa mirosul foarte placut se creaza si o atmosfera romantica :). Desigur un pulverizator este mult mai comod.
    Extrem de util articolul Geta !

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Luci, sigur, e vorba despre lampita de aromaterapie, imi place sa o folosesc si pe ea. Multumesc pentru vizita si comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  7. uau..cate chestii noi am aflat ! Multam frumos !

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, Geta!
    Te asteapta un premiu la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...