miercuri, 20 iunie 2012

Săpunul care pluteşte - metoda Whipped


Ingrediente : uleiuri de cocos, măsline, palmier, apă distilată, NaOH.
Grăsimile le-am ţinut la frigider să fie în stare solidă apoi, le-am mixat pînă la consistenţa de spumă precum e frişca, cu spiralele subţiri de la mixer nu cu blenderul stik. Am  turnat puţin cîte puţin soluţia de apă cu sodă care trebuie să fie foarte rece. Am îmbogaţit săpunul cu ulei de ricin, am pus uleiurile esenţiale şi colorant natural - turmeric, orz verde, roşcove şi am turnat în forme.


Pluteşte, pluteşte, vedeţi ?


Culorile sunt  foarte pale,  mirosul de uleiuri esenţiale se simte foarte bine ( ylang-ylang, ti - tree, geraniu, turmeric )


Este foarte cremos şi face destulă spumă. Eu n-am putut să mă desfăşor prea bine pentru că într-o mînă ţineam săpunul şi în altă mînă aparatul foto.


Aici se vede mai bine cum pluteşte.


Este minunat pentru copii dar şi pentru  persoane mai în vîrstă - dacă scapă săpunul din mîna îl recuperează fară nici un pic de efort ! 


23 de comentarii:

  1. Hahahaaaa, esti fenomenala!Zilele astea ma gandeam sa fac si eu.Doar ca eu stiu ca se face cu ele la temperatura camerei toate.
    Super,esti tare harnicuta si uneori,pe bune,parca imi citesti gandurile ! :D
    Pup dulce si spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaa, ce bine, nu stiam ca se poate face si prin metoda la cald. Asta e, s-a nimerit sa postez eu prima dar astept cu interes sa-l vad si pe al tau si sa ne dezvalui cum se face prin metoda la cald.
      Te pup cu drag !

      Ștergere
    2. Geta,nu prin metoda cald,sa fie toate la temperatura camerei.Pup inapoi.

      Ștergere
    3. Aha, am inteles, oricum astept cu interes sa-l vad si pe al tau, Pup !

      Ștergere
  2. Ce bijuterii de sapun! Minunate formele!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Natalia, esti o draguta ca intotdeauna.
      Pupici si de la mine !

      Ștergere
  3. Vedem, vedem! Pluteste :)

    Si la noi cautatul sapunului prin vana plina cu jucarii e un sport frecvent. Copiii se amuza, eu nu stiu cum sa fac sa-l scot mai repede :))

    cand imi clatesc ochii pe articole de genul asta cu sapunuri faine, nu pot sa nu ma intreb cum o arata casa unei sapunarese. Eu ca nu m-am apucat de sapunarit, si am 4 sapunuri incepute la baie; apai voi, care sunteti in mijlocul actiunii.. :))
    Imi inchipui ca miroase foarte frumos a plante si uleiuri de tot soiul, sapunuri intinse la uscat peste tot,,, colorate, modelate, gata de clabucit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o simpatica si o draguta, imi era frica ca nu vedeti ca pluteste !
      Daa, in sufragerie si in dormitor sus pe dulapuri am insirat sapunurile. Citeodata, mirosul de uleiuri esentiale e mai pronuntat, nu stiu de ce se intimpla asta. Atunci, mai iau din ele si le pun pe balcon intr-un loc mai umbrit sau peste noapte.
      Te pup draga mea !

      Ștergere
  4. Foarte dragut si interesant!
    Se pare ca eu mai am fde studiat - nu stiam de metoda asta...
    am fost si foarte ocupata acum!!!
    Te pup si mult spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Veronica ! si eu am aflat de curind despre metoda asta. Unele persoane zic ca sapunul plutitor se poate face dind pe razatoare un sapun vechi(de care te-ai plictisit sau din unul nereusit), pus la topit,adaugind putina apa,putin ulei,alte uleiuri esentiale apoi turnat in forme, adica metoda "rebatching" dar, ce rost are sa stric un sapun bun ca sa fac altul ? Am facut si eu rebatching la un sapun nereusit dar, sapunul nou obtinut n-a fost deloc pe placul meu, aspectul a lasat mult de dorit.Te pup si eu cu drag !

      Ștergere
  5. Esti tare!
    Ce distractiv trebuie sa fie :)), ar fi super daca l-ai turna in forme de animalute acvatie, broscute, ratuste, crocodili :))). Imi place.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca-ti place si da, e foarte distractiv, mi-ar placea si mie sa-l torn in forme diverse dar deocamdata nu am asa ceva.
    Am tot asteptat sa postezi filmuletul cu prezentarea de la Tv., voiam sa te vad in actiune. Te pup cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, sunt faine si ce nu stiam e ca uleiurile de baza se mixeaza si la temperatura frigiderului, eu le-am mixat la temperatura camerei.
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiurile de baza pentru acest sapun sunt cele care isi pastreaza forma solida mai mult timp la temperatura camerei (cocos, shea, unt de cacao, untura etc.) se mixeaza spuma apoi se adauga uleiurile lichide. Eu am inchegat putin la frigider si uleiurile de masline si palmier ca sa fiu sigura ca-mi iese "frisca" foarte bine/tare. Multumesc de coment Gabi, te pup !

      Ștergere
  8. Sunt foarte frumoase si.....plutesc se vede! BRAVO esti harnicutsa tu!
    eu stiu de mult metoda asta am incercato odata dar fiind foarte cald uleiurile solide si tinute in frigider tot nu miau iesit spuma si toata iarna am uitat sal incerc.
    formele sunt minunate sa le folosesti sanatoasa!
    pt Sakura --eu zic ca poti sati imaginezi casa sapunareselor plinaa... peste tot la mine vezi sapunuri, sa nu mai zic in baii sau pe chiuvete cite 3,4 feluri....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Cristina ! da, e cam riscant sa-l faci cind e foarte cald afara de aceea am inchegat si sapunurile lichide, am avut mari emotii ca nu o sa-mi iasa bine dar am avut noroc, sunt multumita ca l-am reusit.Te pup !

      Ștergere
  9. Pluteste, pluteste, dar eu am ramas uimita de ce model frumos are! Parca-s bijuterii, opere de arta, nu-ti vine sa le folosesti, hi-hi.. Esti...fenomenala (am citat un comentator de mai sus, ca n-am gasit alt cuvant care sa se potriveasca mai bine)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Florentina ! Si mie imi plac,cind am vazut formele de silicon ca si bonus la o revista, am cumparat-o pe loc.... si, am sa-l folosesc din plin, tocmai am descoperit ca acest sapun e tare bun si pe post de sampon solid pentru par !!!

      Ștergere
  10. Care sunt cantitatile ?

    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesant, il putem folosi imediat sau trebuie sa asteptam sa se usuce 3-6 saptamani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am lasat la uscat, abia dupa 6 saptamini l-am folosit. Nu stiu daca acest sapun se poate folosi imediat. Am auzit ca sapunul realizat dintr-un alt sapun pe care il razi si-l pui la topit cu putina apa pe baie de abur ar avea aceasta proprietate de a fii folosit imediat/ fara timp de asteptare sa se usuce.

      Ștergere
  12. Ce fain, nu auzisem de metoda asta! O sa caut si o sa incerc. Dar e obligatoriu uleiul de palmier?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu am citit despre metoda asta pe net. Uleiul de palmier nu e obligatoriu, poţi pune ce uleiuri vrei !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...