vineri, 3 august 2012

Săpun simplu - un fel de Alep


Acest săpun l-am făcut prin metoda la rece, nu este fiert la foc ca săpunul de Alep original. Se aseamănă  prin faptul că este preparat doar din ulei de măsline şi ulei/macerat de dafin.

Ingrediente : ulei de măsline (pomace) 60%, ulei/macerat de dafin  preparat de mine în casă 40%, apă distilată, NaOH.
Fără ulei esenţial,  fără colorant.


L-am făcut pe 19 iunie, când l-am scos din forme era foarte alb, pe măsură ce a trecut timpul  a căpătat culoarea pe care o vedeţi în fotografii. 
 

Am probat de curând  la duş o bucată şi sunt încântată de el. Are un miros suav, nu pot să-l definesc şi pielea corpului rămâne catifelată. Cât de curând o să-l  prepar din nou pentru ca îmi place tare mult cum a ieşit şi trebuie să stea mai mult timp la uscat.

15 comentarii:

  1. Foarte interesant Geta si arata asa de fin!
    Nu stiam ca sapunul de Alep se fierbe...
    Am vazut niste imagini pe la tv cum se taie!
    Este foarte interesant si mai ales cum se impacheteaza - este uluitor ce viteza pot avea oamenii aia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Veronica, este foarte fin, mi-a placut atit de mult cum se simte pe piele. Desi nu face multa spuma el spala perfect, simti ca-ti imbraca pielea cu un voal invizibil de catifea. O sa-l las mult timp la uscat sunt foarte curioasa daca o sa spele la fel de bine sau daca o sa capete un miros urit avind in vedere ca n-am pus ulei esential sau coloranti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata asa de fin, Geta! E pe lista mea de sapunuri pe care trebuie neaparat sa le fac, am preparat si eu infuzia de dafin deci abia astept si el sa l fac, mai ales vanzandu l pe al tau asa de frumusel. Mie imi place mult culoarea asta naturala si simpla. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaa, ce ma bucur Natalia ca il faci si tu ! Eu ma tot uit si gindesc la sapunul meu si nu-mi vine sa cred (mai ales ca l-am si probat la dush) ca un sapun atit de ieftin si aproape banal ca si aspect poate sa fie atit de bun pentru toate tipurile de piele inclusiv pentru cei care au chiar probleme serioase (boli) pe pielea lor. Daca foloseam ulei de masline virgin cred ca iesea o culoare verde frumoasa, o sa incerc si asa, oricum am de gind sa fac mai mult sapun din acesta ca sunt foarte incintata de el !Astept sa il vad si pe al tau . Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea sa fac si eu un sapun asa , dar nu stiu cam cate frunze se pun si la ce cantiate de ulei. Daca nu va deranjaza , v-as ruga frumos sa ma lamuriti si pe mine.
      Valeria.

      Ștergere
    2. Buna, Valeria ! eu am pus 25 g de frunze de dafin la 400 g de ulei de masline. Am pus frunzele si uleiul intr-un borcan cu capacul infiletat si am infuzat la bain-marie la foc mic pe aragaz timp de o ora si jumatate. Se poate face si fara foc tinind preparatul la temperatura camerei 2-3 saptamini dar eu prefer metoda bain-marie pentru ca inlatura complet posibilitatea de a se forma mucegai.

      Ștergere
    3. Multumesc frumos pt raspuns si as mai pune o intrebare :as putea face maceratul in ulei de cocos? Ma gandesc ca asa sunt sigura ca face mai multa spuma.

      Ștergere
    4. Valeria, farmecul acestui sapun este ca, e preparat doar cu ulei de masline. Chiar daca face mai putina spuma, acest sapun este fin si se potriveste oricarui tip de piele fata de alte sapunuri care au o anumita destinatie si care fac multa spuma !

      Ștergere
  5. Geta esti formidabila!Nu stiu sa-mi explic,dar de multe ori s-a intamplat sa faci tu ce-mi propun eu,parca ar functiona telepatia,nu stiu,dar e tare interesant.Eu nu reusesc sa le mai fac din varii motive,insa coincidentele s-au inmultit!Buhuhuhuuu :)) !
    Arata foarte bine sapunul si cred ca-i minunat ! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Beatrice, sunt convinsa ca si tu te-ai gindit sa faci un sapun simplu ca doar nu degeaba e laudat sapunul acesta doar din ulei de masline. Eu m-am convins ca e deosebit. Sa-l faci neaparat, trebuie sa-ti gasesti un picutz de timp pentru el. Pupici !

      Ștergere
  6. Imi place foarte mult Geta! Eu nu m-am incumetat sa folosesc maceratul de frunze de dafin in sapun ;)) l-am pastrat pentru masaj. Eu sunt dependenta de masaj ;)). Seara frumasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place Alinutza, e foarte bun masajul si, daca ai ales sa-l faci cu ulei de dafin inseamna ca iti e foarte folositor. Pupici!

      Ștergere
  7. incep sa am o slabiciune clara pentru sapunurile "de casa"! felicitari, o sa mai studiez oferta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca, sapunurile "de casa" sunt cele mai bune si nu-s deloc greu de preparat ! multumesc pentru felicitari si coment.

      Ștergere
  8. TREBUIE SA INCERC SI EU ACEASTA RETETA , NU AM FACUT NICIODATA CU MACERAT DE DAFIN , DAR DIN CATE VAD PROMITE ... MULTUMIM CA IMPARTASITI CU NOI DIN EXPERIENTE ... TOT TIMPUL AVEM CATE CEVA DE INVATAT

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...