luni, 17 decembrie 2012

Săpun hidratant de Crăciun

Pentru sărbătorile care se apropie am făcut cîteva săpunele în forme simpatice.

braduţi


Ingrediente : Ulei de cocos, lapte de cocos pregătit de mine în casă, NaOH, ulei de măsline, ulei de soia, ulei de porumb, ulei de rapiţă, ulei de palmier. La trace am adăugat ulei de ricin, unt de shea nerafinat, unt de cocos bio, ulei esenţial de geraniu, melisă şi ylang-ylang.

braduţi


clopoţei şi căciuliţe de moş


alt model de brăduţi şi cizmuliţe de moş


am avut emoţii la scosul din forme dar, totul a decurs bine.




24 de comentarii:

  1. Ce dragute sunt! Si trebuie sa fie un deliciu pe piele, mai ales ca-s cu lapte de cocos. Sa fie primite si folosite cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Iulia ! da, cu lapte de cocos iese un sapun minunat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Acum caut si eu o reteta pentru lapte de cocos, iti dai seama, nu? :):)

      Ștergere
    2. Sigur ca imi dau seama, vezi ca eu am postat pe blog cum il prepar !

      Ștergere
  3. Foarte simpatice sapunelele tale si sigur sunt si bune!
    Sa le daruiesti cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase, saunurile, Geta!Si ce ingrediente de lux! Sa fie primite cu multa dragoste, asa cum le ai facut tu.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa ai parte de un Craciun Fericit si multa lumina, draga Geta!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori fericite Geta! Multa liniste si fericire iti doresc. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  7. DRAGA MEA AM VENIT SA ITI UREZ SARBATORI FERICITE SI SA TE COLIND :)
    http://dpnori.blogspot.ro/2012/12/primiti-colinda.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Geta draga,
    Cum de mi-a scapat sa vad minunatiile astea de sapunele, sunt atat de faine, am cautat si eu forme de Craciun, dar pe aici nu am gasit...unde ai gasit formele astea asa frumoase?
    din cate stiu mellisa cu geraniu miros super, insa nu stiu cum sunt cu ylang, caci daca nu pui cat trebuie iese cum mi-a iesit mie, se simte numai mirosul lui.Si ai pus in el numai minunatii.
    As vrea si eu unt de shea nerafinat,parca de la Kabea ai zis ca l-ai procurat.
    Cum sa nu faci sapun cand vezi ce minunatii fac confratii?!!
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabi,
      Asta numai tu stii cum de ti-a scapat !
      Formele de Craciun le-am cumparat de la Lidl.
      Intr-adevar ylang-ul are un miros mai persistent si trebuie sa pui mai putin decit celelalte ca sa nu le acopere.
      Da,untul de shea nerafinat l-am cumparat de la KaBea !

      Ștergere
  9. Ia sa mai merg si eu pe Lidl, desi e ca si la mine in cartier, nu prea ajung des acolo.
    O sa caut si eu sa vad cum il vinde Kabea.Banuiesc ca are o culoare galbuie, nu alba, cum am mai avut eu.
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  10. Deranjez cu o intrebare. Am rasfoit blogul si vad ca va pricepeti la acest subiect. Recent m-am hotarat sa incerc sa fac sapun de casa. Problema mea este urmatoarea :am sapun de tara pe care vreau sa-l topesc si sa-l imbunatatesc cu glicerina, uleiuri esentiale, etc.
    Ori nu am vazut eu bine ori nu am priceput dar pe siteul soapcalc nu gasesc asa ceva( adica procentajul pentru fiecare componenta). Ma puteti sfatui/indruma cum sa procedez? eventual cu un link?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soapcalc este un indicator pentru facut sapun unde, procentajele ni le stabilim noi, nu da procentaje/retete pentru imbunatatirea unor sapunuri deja preparate. Daca sapunul dvs. de tara este facut cu untura curata puteti sa incercati cu o cantitate foarte mica 100-200grame, topiti, adaugati 1-2 linguri glicerina, 1-2 linguri ulei de masline, ca sa vedeti daca se merita efortul. Succes !

      Ștergere
  11. Multumesc pentru raspuns.
    Cred ca nu m-am exprimat bine:pe soapcalc nu am gasit "soap bar" - ca asta am inteles ca e sapunul gata facut.Acolo e un retetar de calcul pentru materii prime , ca sa zic , iar eu am semi preparate :))
    Am incercat ce am gasit scris pe alt blog : la 150de sapun ras am pus 20% lichid; aici nu am inteles bine 20% din 150 adica 30 de ml sau 150+ inca 20% cantitatea de lichid? In afara de problema asta nu inteleg care e proportia de glicerina si de ulei de ricin, la uleiuri esentiale am inteles ca sunt 1-2 mililitri ( eu am pus la acesta incercare cate o lingurita din fiecare si pare putin; vreau un sapun pentru piele sensibila)
    Sapunul nu cred ca e din unutura curata ci din aceea folosita- statea in pod la bunica si e foarte uscat dar nu mai am pe cine intreba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, e un tabel de calcul pentru materii prime. Asa e, 30ml apa pentru 150 de grame de sapun ras, mie mi se pare extrem de putin iar glicerina si uleiul de ricin se pun la "lingura" , merge pe intuitie ca sa zic asa. Sapunul de tara pe care-l aveti folositi-l pentru spalat rufe mai ales ca e foarte uscat si e facut din untura folosita, va costa timp si bani sa-l imbunatatiti, mai bine faceti un sapun din materii prime....asta-i parerea mea !

      Ștergere
  12. Multumesc frumos pentru raspuns.
    O sa-l incerc pentru rufe si poate pentru vase.
    Nu prea ma incanta ideea cu soda caustica ,din cauza asta am zis sa incerc ceva care o are deja incorporata.
    Inca o intrebare ,daca-mi permiteti : ce este acel "superfat" si cum il testati? Presupunerea mea este ca reprezinta PH-ul si se testeaza cu hartie de turnesol :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superfatul reprezinta acea cantitate de ulei care ramine nesaponificata dupa ce adaugati solutia de soda caustica si-i da sapunului acea caracteristica de hidratare a pielii . PH-ul se stabilizeaza abia dupa 4-6 saptamini de la producerea sapunului cind se considera ca procesul de saponificare e incheiat pe deplin. Si da, se masoara cu hirtia de turnesol- faceti o masurare imediat ce ati scos sapunul din forme si mai faceti o masurare dupa 4-6 saptamini,o sa vedeti diferenta !

      Ștergere
  13. Buna ziua.
    As vrea sa fac sapun de casa dar nu stiu, decat ce-am citit pe net. Credeti ca ma puteti ajuta cu o reteta de inceput care sa reusesc sa o fac ?
    Va multumesc si felicitari pentru produsele dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc pentru felicitari ! Daca ati citit pe net inseamna ca v-ati familiarizat cu procedura de a face sapun. Tabelul "Soapcalc" e de baza pentru calcularea retetelor de sapun. Pentru inceput folositi uleiuri de cocos, palmier , masline din turte si ulei de ricin . Bifati 5% superfat. Treceti cantitatile dorite in Soapcalc , jonglati cantitatile pina va incadrati cit de cit in procentele minim si maxim existente in tabel. O sa obtineti cita apa si soda va trebuie pentru cantitatile introduse. Faceti amestecul asa cum ati citit pe net si turnati in forma. Succes !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...