duminică, 5 ianuarie 2014

Săpun de sare 100% natural

Pînă acum, n-am făcut un săpun cu sare despre care am citit  pe multe bloguri care prezintă săpunuri manufacturate prin procedeul la rece, că este nemaipomenit de bun pentru îngrijirea pielii însă, nu e timpul pierdut. Pînă una alta vă arăt un săpun de sare pe care l-am cumpărat în concediul de anul trecut  cînd am ajuns printre altele şi la salina Praid din judetul Harghita.
Salina Praid este o mină de sare gemă din România !


Acest săpun nu este un săpun obişnuit în adevăratul sens al cuvîntului, este o bucată de sare din mină, şlefuită în formă de săpun. E de la sine înteles că este 100% cristal de sare din mină.
Folosit pe pielea umedă sau uscată, reglează valoarea pH-ului pielii corpului şi chiar vindecă anumite forme de boală cum ar fi herpes, ciupituri de ţîntari, albine sau alte insecte, pentru acnee, coşuri, puncte negre, aplicînd săpunul umed pe locurile afectate. Hidratează şi catifelează pielea mîinilor dacă îl aplicăm pe mîinile umede după ce am terminat treburile casnice în care am folosit diverşi detergenţi chimici care, afectează negativ pielea mîinilor. 


Mai poate fi folosit după bărbierit în loc de loţiune, pentru transpiraţie la subraţ, sarea oprind înmulţirea bacteriilor care dau acel miros neplăcut. 
Se foloseşte timp mai îndelungat în afecţiuni  pentru tratarea celulitei, foliculită, pe zonele cu psoriazis, furunculi şi ciuperci.
Se foloseşte după duşul zilnic sau baia de curăţenie cu săpun obişnuit apoi, pe pielea umedă se dă cu săpunul de sare. Se lasă zece minute să se usuce pe piele apoi se scutură sarea uscată cu mîna sau un prosop. Acum începe producerea de sebum. Dacă pielea  strînge se unge cu un ulei vegetal, alegeţi unul care intră repede în piele şi nu lasă urme grase, exclus a se folosi diverse alifii, creme sau lapte de corp, acestea catifelează instantaneu pielea dar, nu lasă loc pentru producerea naturală de sebum. Pe pielea uscată dar curată se foloseşte udînd bucata de sare cu apă şi se aplică pe locurile care trebuie tratate.

Pun şi o foto de la salină. În fundal se vede intrarea în salină. 
În dreapta mea se afla chioşcul de unde am cumpărat săpunul de sare.
Salina Praid este o mină de sare gemă din România !





Săpunul de sare nu se aplică pe zonele cu răni deschise.
Pînă la urmatoarea utilizare săpunul de sare se păstreaza într-un loc uscat. 

11 comentarii:

  1. Interesant săpunul cu sare! Noi cumpărăm sare de acolo și punem în baie, mai ales la copii, iarna. data viitoare când mai trece soțul pe acolo îi spun să ia și săpun. Mulțumesc de info.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Alinutza ! si eu am cumparat sare pentru baie tot de acolo,am mai cumparat si din aceea la pliculete mici, colorata, am vazut si sticle decorate cu sare din aceasta in multe culori tot pentru adaugat in apa de baie. Imi pare rau ca nu am luat si niste caramizi de sare care se pun iarna pe calorifer, o sa iau negresit cind mai ajung pe acolo. Pupici !

      Ștergere
  2. Arata foarte interesant, Geta! Ma duce cu gandul la piatra de alaun ;)
    Multumesc pt aceste informatii, si sper din tot sufletul sa ajung si eu pe acolo odata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, Natalia ! Iti doresc sa ajungi acolo, este o mina extrem de mare si frumoasa, in apropiere mai poti vizita si o expozitie de fluturi tropicali vii !

      Ștergere
  3. Ce fain!Am crezut si eu,ca si Natalia ca e piatra de alaun,hihihii.Sa o folosesti cu spor.Pup dulceeee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar seamana cu piatra de alaun dar nu e ! Multumesc, te pup si eu !

      Ștergere
  4. Stiam ca sarea face bine, dar nu mi-as fi inchipuit ca exista sapun de sare :) Merci de informatii, Geta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere Dani ! nici eu n-am ştiut că există pînă n-am văzut acolo !

      Ștergere
  5. Buna,Iti mai recomand un sapun care pentru mine a fost si este super eficient. E un sapun organic din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation iar eu l-am folosit mai ales pentru cosurile de corp si pentru excesul de sebum.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am cumparat un sapun din sare de Himalaya mai demult,dar nu l-am folosit inca,scum stiu la ce e bun,Multumesc!La ce sunt bune caramizile de sare care se pun pe calorifer?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere ! Din ce am auzit cărămizile puse pe calorifer purifică aerul din încăpere aşa cum se zice şi despre veiozele electrice confecţionate din sare de Himalaia care se găsesc de vînzare prin unele magazine.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...