joi, 10 iulie 2014

Chifteluţe din somon



Am făcut chifteluţele din file crud de somon  tăiat 
mărunt de tot la cuţit, un cartof fiert, ceapă, usturoi,
 ou, mărar verde, sare şi piper alb după gust. 


Am sfărâmat cartoful cu furculiţa, am adăugat toate 
ingredientele într-un bol şi le-am amestecat bine. 


Am format chifteluţele, le-am pus pe foaia de silicon 
şi le-am copt la grătarul de la cuptor. 


Carnea de somon este bogată în acizi graşi Omega 3, 
esenţiali pentru  sănătate,
reduce riscul de infarct miocardic, Alzheimer, 
previne degenerescenţa maculară etc.

Fileul de somon este foarte scump  de aceea 
când găsesc  peşte întreg şi-mi place cum arată, 
cumpăr, îl porţionez şi-l bag în punguţe la congelator.


Sunt foarte gustoase şi sănătoase, noi le mâncăm fără pâine 
cu ardei gras roşu sau salată de sfeclă roşie. 


4 comentarii:

  1. Imi plac mult crochetele din peste. Chiftelutele de somon par delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca nu am mai facut de mult, am si uitat de ele, merci de idee! dar o sa trec la actiune pentru ca pot face o tava mare si avea pt 1-2 zile la pachet/mic dejun. Cu ani in urma faceam din peste ieftin, congelat: macrou, cod. In plus merg fara ulei (incerc sa evit sa mai tratez termic uleiul).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi mie îmi plac foarte mult astea cu peţte dar fac şi cu carne de porc sau amestec porc cu vită. Am găsit pe net o reţetă interesantă de chifteluţe pe care vreau neapărat să o încerc.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...